Etykiety

Candy (1) Ceramika (32) Decoupage (5) Filcowanie (2) Kuchnia (11) Wnętrza (5) Zdjecia (3) życie (3)

środa, 19 maja 2010

Skorupy na jajka faszerowane

Nie wiem jak wam, ale mi nigdy nie udaje się perfekcyjnie przeciąć jajka tak, aby skorupa do jaja faszerowanego byla w miare "nienaruszona" Pewnie można obyć się bez skorup i wyjąc tylko żóltko ale jak malo pysznego farszu wtedy wlezie. Znalazlam na to sposob! Ulepilam sobie takie skorupy z gliny, poszkliwilam a teraz tylko farsz i hop do piekarnika! A na Wielkanoc można rzezuche w takiej skorupie posiać i kazdemu przy talerzyku jako dekoracje ustawic:)

1 komentarz:

  1. Piękne te skorupki! Choruje od kiedy je zobaczyłam ;) Czy byłoby możliwe zamówić taki lub podobny komplecik?
    Kasia
    GG4483487

    OdpowiedzUsuń